Schil 1 kilo vastkokende aardappelen en snij de aardappelen in dunne plakjes .
Laat de oven warm worden op 200 graden. En maak de binnenkant van een ovenschaal vet met boter of olie. Gebruik hiervoor een kwastje.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes.
Pel 4 tenen knoflook en snij die zo klein mogelijk. Verdeel een beetje van de knoflook over de aardappellaag en strooi er een beetje peper en zout over.
Leg hier weer een laagje aardappelplakjes op en doe daarop weer knoflook, zout en peper. Doe dit net zo lang tot alle aardappelschijfjes op zijn. Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout.
Giet 250 milliliter slagroom over de aardappelschijfjes en strooi er 150 gram gemalen oude Goudse kaas over. Snij 30 gram boter in kleine stukjes en verdeel die over de kaas. Leg een stuk aluminiumfolie over de ovenschaal en zet de schaal 1 uur in de oven Het aluminiumfolie kan er na 30 minuten af!
Hoe moet je schillen?
Instructievideo - 02:06 min.
Gerelateerde recepten
Aardappelplakjes uit de oven

bijgerecht
4 personen
605 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Schil 1 kilo vastkokende aardappelen en snij de aardappelen in dunne plakjes .
Laat de oven warm worden op 200 graden. En maak de binnenkant van een ovenschaal vet met boter of olie. Gebruik hiervoor een kwastje.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes.
Pel 4 tenen knoflook en snij die zo klein mogelijk. Verdeel een beetje van de knoflook over de aardappellaag en strooi er een beetje peper en zout over.
Leg hier weer een laagje aardappelplakjes op en doe daarop weer knoflook, zout en peper. Doe dit net zo lang tot alle aardappelschijfjes op zijn. Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout.
Giet 250 milliliter slagroom over de aardappelschijfjes en strooi er 150 gram gemalen oude Goudse kaas over. Snij 30 gram boter in kleine stukjes en verdeel die over de kaas. Leg een stuk aluminiumfolie over de ovenschaal en zet de schaal 1 uur in de oven Het aluminiumfolie kan er na 30 minuten af!
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg vastkokende aardappelen
0 olie
4 tenen knoflook
0 peper en zout
30 g boter
150 g gemalen oude Goudse kaas
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
aluminiumfolie, keukenpapier, bakkwastje