Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Pel ze en houd apart. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. uit. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in reepjes.
Voeg de knoflook en gember toe aan de spekjes en bak 1 min. mee. Voeg het witte en lichtgroene deel van de paksoi en sojasaus toe en roerbak 2-3 min. Voeg het donkergroene deel toe en roerbak nog 1 min.
Breng ondertussen het water in een soeppan aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Voeg de mie toe en kook in 6 min. beetgaar. Neem de mie met een spaghettilepel uit de bouillon en verdeel over 4 ruime kommen. Schep het spek-paksoimengsel erop en schenk de bouillon erover. Verdeel de taugé over de kommen, halveer de eieren en leg op de taugé. Bestrooi met de uitjes.
Noedelsoep met taugé en ei
Hét geheim in deze explosie van smaken is gember.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Gerelateerde recepten
Noedelsoep met taugé en ei
Hét geheim in deze explosie van smaken is gember.

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Pel ze en houd apart. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. uit. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in reepjes.
Voeg de knoflook en gember toe aan de spekjes en bak 1 min. mee. Voeg het witte en lichtgroene deel van de paksoi en sojasaus toe en roerbak 2-3 min. Voeg het donkergroene deel toe en roerbak nog 1 min.
Breng ondertussen het water in een soeppan aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Voeg de mie toe en kook in 6 min. beetgaar. Neem de mie met een spaghettilepel uit de bouillon en verdeel over 4 ruime kommen. Schep het spek-paksoimengsel erop en schenk de bouillon erover. Verdeel de taugé over de kommen, halveer de eieren en leg op de taugé. Bestrooi met de uitjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 middelgrote scharreleieren
150 g gerookte spekreepjes
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
1 struik paksoi
3 el Japanse sojasaus
1½ l water
3 runderbouillontblokjes
300 g fijn mienestjes
125 g taugé
4 el gebakken uitjes