Dandan noedels

De van oorsprong uit Sichuan afkomstige dàndàn-noedels (dandanmian) maak je met gehakt, sesam en chili olie.

815 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

pittig

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng in een steelpan 100 ml zonnebloemolie (per 4 personen) met de chilivlokken aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de 5 spice toe en laat 10-15 min. trekken.

  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Roerbak het gehakt in een wok of koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur in 6-8 min. krokant. Voeg de honing, gember en knoflook toe en roerbak 2-3 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd ondertussen de paksoi in kwarten, verwijder de kern en haal de blaadjes los. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de paksoi 4-5 min. op middelhoog vuur.

  4. Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijke ringen. Roer de sojasaus, azijn, tahin en het water door de chili-olie.

  5. Bereid de woknoedels vlak voor serveren volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over borden en verdeel daar de paksoi, het gehakt, de saus en de bosui over. Meng alles aan tafel door elkaar.

  • vegatipGebruik in plaats van half-om-halfgehakt vega rulstukjes.
  • achtergrondinfoDandanmian is een pittig noedelgerecht uit de Sichuanese keuken, dat meestal wordt geserveerd met varkensgehakt en een saus van onder andere chiliolie en sesampasta. De noedels zijn traditioneel dunne, elastische en stevige tarwenoedels. Het is essentieel dat ze de saus goed opnemen. De AH Woknoedels zijn iets dikker, maar een goed alternatief.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Dandan noedels

De van oorsprong uit Sichuan afkomstige dàndàn-noedels (dandanmian) maak je met gehakt, sesam en chili olie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig