Sesam-hoisinkip met broccoli

De marinade geeft ook de mie en groenten een smaakboost.

545 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 45 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng de hoisinsaus, ketchup, gember, knoflook, honing en het sesamzaad in een kom. Leg de kip erin en laat afgedekt in de koelkast 45 min. marineren.

  2. Laat de kip iets uitlekken. Bewaar de marinade. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes in 5 min. beetgaar. Giet af. Voeg de marinade toe aan de kip en breng aan de kook. Laat 2 min. doorkoken. Serveer de mie met de kip, marinade en broccoli erover.

  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

  • Gember gebruiken

    Instructievideo - 01:26 min.

  • Marineren

    Instructievideo - 00:40 min.

Sesam-hoisinkip met broccoli

De marinade geeft ook de mie en groenten een smaakboost.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig