Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs

610 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Bestrooi het vlees met zout. Verhit 2 el arachideolie in een wok en bak het vlees met de knoflook in 4 min.goudbruin en gaar. Schep uit de wok. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg het vlees toe. Verwarm nog 1 min.

  3. Breng in een steelpan de gembersiroop, ketjap, ketchup en 3 el azijn aan de kook. Laat 2 min. koken.

  4. Meng de radijsjes met het sesamzaad, de rest van de azijn, de sesamolie en zout. Verdeel het vlees met de groente over 4 borden en schep de saus erover. Serveer met de rijst en radijs.

  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig