Rode paprika en bietsoep

215 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de komijn en rode uien 3 min. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in de soeppan en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Roer regelmatig. Schil ondertussen de bietjes en snijd in stukjes. Doe samen met de hete groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat 3 min. doorkoken. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Voeg de linzen toe en warm nog 2 min. door. Verdeel over 4 borden. Lekker met wat crème fraîche erop.

  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Rode paprika en bietsoep

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig