Verhit een wok en bak de kip op middelhoog vuur in 5 min. gaar. Schep regelmatig om. Snijd intussen de kool in dunne reepjes en de paprika in blokjes. Rasp de winterpeen.
Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm. Doe de kool, peen en paprika in een ruime schaal. Meng de mayonaise, ketjap en sesamolie in een kommetje. Meng samen met de bieslook door de groenten.
Schep de kip erdoor en serveer direct. Lekker met gegrilde shoarmabroodjes.
Creamy kip-koolsalade
Opschieten, want we eten al over tien minuten!
- bewaartipAls u een dubbele hoeveelheid van deze salade wilt maken voor 2 dagen, kunt u de kip, groenten en dressing van tevoren bereiden en vlak voor het serveren mengen. Bewaar 1 dag afgedekt in de koelkast.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Gerelateerde recepten
Creamy kip-koolsalade
Opschieten, want we eten al over tien minuten!

hoofdgerecht
4 personen
350 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een wok en bak de kip op middelhoog vuur in 5 min. gaar. Schep regelmatig om. Snijd intussen de kool in dunne reepjes en de paprika in blokjes. Rasp de winterpeen.
Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm. Doe de kool, peen en paprika in een ruime schaal. Meng de mayonaise, ketjap en sesamolie in een kommetje. Meng samen met de bieslook door de groenten.
Schep de kip erdoor en serveer direct. Lekker met gegrilde shoarmabroodjes.
bewaartip:Als u een dubbele hoeveelheid van deze salade wilt maken voor 2 dagen, kunt u de kip, groenten en dressing van tevoren bereiden en vlak voor het serveren mengen. Bewaar 1 dag afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
360 g Thaise kipfiletblokjes met citroengras
½ Chinese kool
1 rode paprika
250 g winterpeen
25 g verse bieslook
5 el mayonaise
2 el ketjap manis
2 tl sesamolie