Breng de balsamicoazijn met de suiker in een pannetje al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken en vervolgens afkoelen.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd het brood in 12 sneetjes. Besprenkel 1 kant met de olie. Gebruik je de barbecue, leg dan het brood in de grillschaal. Gril 8 min. Keer halverwege. Wrijf beide kanten van de bruschette in met knoflook. Leg op een schaal.
Dubbeldop de tuinboontjes. Doe met de kwark, Pecorino en 2/3 van de munt in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Besmeer 6 bruschette ermee en garneer met de rest van de munt. Scheur het basilicum in stukjes en verdeel samen met de tomaten over de 6 andere bruschette. Garneer met een paar streepjes balsamicosiroop en wat Parmezaanse kaas.
Barbecue aansteken
Instructievideo - 01:07 min.
Gerelateerde recepten
2x Bruschetta van de barbecue

12 personen
175 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng de balsamicoazijn met de suiker in een pannetje al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken en vervolgens afkoelen.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd het brood in 12 sneetjes. Besprenkel 1 kant met de olie. Gebruik je de barbecue, leg dan het brood in de grillschaal. Gril 8 min. Keer halverwege. Wrijf beide kanten van de bruschette in met knoflook. Leg op een schaal.
Dubbeldop de tuinboontjes. Doe met de kwark, Pecorino en 2/3 van de munt in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Besmeer 6 bruschette ermee en garneer met de rest van de munt. Scheur het basilicum in stukjes en verdeel samen met de tomaten over de 6 andere bruschette. Garneer met een paar streepjes balsamicosiroop en wat Parmezaanse kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
50 ml balsamicoazijn
20 g suiker
1 brood pain rustique
4 el extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
1 pak fijne tuinboontjes
3 el magere kwark naturel
30 g Pecorino Romano
1 bakje munt
½ bakje basilicum
1 bakje tomatenmix
30 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
staafmixer, barbecue of grillpan, aluminium barbecuegrillschaal