Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Laat de mosselen in het water liggen. Giet de mosselen af en doe in een grote pan met de paprika, ui, olijven en laurierblaadjes. Kook op hoog vuur met de deksel op de pan 5 min. Schud regelmatig. Schep vlak voor het serveren om met de blaadjes van de peterselie. Lekker met aardappelrösties uit de oven (zak 600 g, diepvries) en een groene salade.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Mosselen met paprika en olijven

4 personen
180 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Laat de mosselen in het water liggen. Giet de mosselen af en doe in een grote pan met de paprika, ui, olijven en laurierblaadjes. Kook op hoog vuur met de deksel op de pan 5 min. Schud regelmatig. Schep vlak voor het serveren om met de blaadjes van de peterselie. Lekker met aardappelrösties uit de oven (zak 600 g, diepvries) en een groene salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bak mosselen
1 groene paprika
1 rode ui
100 g knoflookolijven
2 laurierblaadjes
1 bakje platte peterselie