Gebakken kabeljauw met kokosrijst

480 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Jalapeñopepers laten uitlekken en fijnhakken. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. In pan 2 eetlepels olijfolie verhitten en rijstkorrels al omscheppend rondom glazig bakken. Kokosmelk, peperstukjes en zout toevoegen en rijst onafgedekt in ca. 20 minuten gaar sudderen. Na ca. 10 minuten 2 dl water toevoegen. Intussen kabeljauwhaas in 4 gelijke stukken snijden en bestrooien met zout en peper. 2 Eetlepels limoensap erover sprenkelen en ca. 10 minuten laten intrekken. Sjalot pellen en fijnsnijden. Spinazie wassen, laten uitlekken en fijnsnijden. Sjalot, spinazie, limoenrasp en 1 eetlepel limoensap door rijst scheppen. Van vuur af rijst ca. 5 minuten afgedekt laten staan. In koekenpan met antiaanbaklaag 3 eetlepels olie verhitten. Kabeljauwhaas op matig vuur 5 minuten bakken, halverwege keren. Rijst in kopje scheppen, aandrukken en boven vier borden keren. Kabeljauw ernaast leggen. Serveren met tomatensalade.

Gebakken kabeljauw met kokosrijst

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig