Ratatouille
Ratatouille is een rijkgevulde groentestoof die bestaat uit een combinatie van aubergine, courgette en paprika. Met deze Franse mengelmoes krijg je met gemak je dagelijkse portie groenten binnen. De volgende dag is-ie zelfs nóg lekkerder!
![Ratatouille maken Ratatouille maken](https://static.ah.nl/static/recepten/img_060015_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_060015_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_060015_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_060015_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_060015_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_060015_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Ratatouille maken
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 2 bij 2 cm (brunoise). Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ook in blokjes van 2 bij 2 cm. Houd de groenten gescheiden.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak nog 5 min.
- Draai het vuur laag. Voeg de wijn en tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven. Breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.
![Hoe bewaar je ratatouille? Hoe bewaar je ratatouille?](https://static.ah.nl/binaries/ah/content/gallery/allerhande/contentblok-images/keuken/koelkast.jpg/koelkast.jpg/hippogallery%3Athumbnail 60w 60h, https://static.ah.nl/binaries/ah/content/gallery/allerhande/contentblok-images/keuken/koelkast.jpg/koelkast.jpg/allerhande%3AcntPhablet 400w 224h, https://static.ah.nl/binaries/ah/content/gallery/allerhande/contentblok-images/keuken/koelkast.jpg/koelkast.jpg/allerhande%3AcntPhabletRetina 800w 448h, https://static.ah.nl/binaries/ah/content/gallery/allerhande/contentblok-images/keuken/koelkast.jpg/koelkast.jpg/allerhande%3AcntTablet 768w 430h, https://static.ah.nl/binaries/ah/content/gallery/allerhande/contentblok-images/keuken/koelkast.jpg/koelkast.jpg/allerhande%3AcntTabletRetina 1140w 760h, https://static.ah.nl/binaries/ah/content/gallery/allerhande/contentblok-images/keuken/koelkast.jpg/koelkast.jpg/allerhande%3AcntDesktop 1024w 573h, https://static.ah.nl/binaries/ah/content/gallery/allerhande/contentblok-images/keuken/koelkast.jpg/koelkast.jpg/allerhande%3AcntDesktopRetina 1140w 760h, https://static.ah.nl/binaries/ah/content/gallery/allerhande/contentblok-images/keuken/koelkast.jpg/koelkast.jpg/allerhande%3AcntDesktopHd 1140w 760h, https://static.ah.nl/binaries/ah/content/gallery/allerhande/contentblok-images/keuken/koelkast.jpg/koelkast.jpg/allerhande%3AcntDesktopHdRetina 1140w 760h, https://static.ah.nl/binaries/ah/content/gallery/allerhande/contentblok-images/keuken/koelkast.jpg/koelkast.jpg/hippogallery%3Aoriginal 1140w 760h)
Hoe bewaar je ratatouille?
Ratatouille kun je in een afgesloten bak in de koelkast max. 3 dagen bewaren. Laat de schotel eerst afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ’m in de koelkast zet. Heb je een grotere portie gemaakt en wil je die langer bewaren? Je kunt de ratatouille ook invriezen. Hiermee verleng je de houdbaarheid tot 3 maanden. Tip vóór het eten: leg de bevroren ratatouille de avond van tevoren in de koelkast of ontdooi de groenteschotel in de magnetron.
Wat is lekker bij ratatouille?
Deze Franse klassieker kun je met allerlei verschillende gerechten serveren. Polenta vormt bijvoorbeeld een goede basis. Met deze maïspap geef je de ratatouille een lekkere romige bijsmaak. Maar de groentestoof gaat ook prima samen met brood, aardappeltjes, pasta of rijst. Het gerecht kun je helemaal afmaken met een eitje. Verdeel de ratatouille in een ovenschaal, maak in het midden een kuiltje en breek er een ei in. Plaats de schaal 10 tot 15 minuten in de oven, tot het eiwit net gestold is. Délicieux!
![Wat is lekker bij ratatouille? Wat is lekker bij ratatouille?](https://static.ah.nl/static/recepten/img_058749_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_058749_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_058749_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_058749_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_058749_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_058749_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
![Hoe varieer je met ratatouille? Hoe varieer je met ratatouille?](https://static.ah.nl/static/recepten/img_125542_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_125542_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_125542_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_125542_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_125542_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_125542_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Hoe varieer je met ratatouille?
Ratatouille is een heerlijke Franse stoofschotel, die zowel warm als koud gegeten kan worden. Heb je aan de groentestoof alleen niet genoeg en wil je er wat vlees bij? Het kan allemaal! Met ratatouille kun je volop variëren. Wat dacht je van een runderstoofschotel met ratatouille, een pasta met ratatouille en gebakken ricotta of een ratatouilleterrine?