Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Schil de peren, halveer ze en verwijder met de meloenbolletjeslepel het klokhuis. Rasp de schil van de citroen. Meng samen met de kardemom en honing door de yoghurt. Hak de pistachenoten grof. Breek de koekjes in 3 tot 4 stukken.
Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de halve peren in de grillpan of op de barbecue 5 min. Zorg dat ze overal mooie grillstrepen krijgen. Verdeel de gegrilde halve peren over de borden, schep er een lepel yoghurt op, bestrooi met de pistachenoten en steek er een paar koekstukken in.
Gegrilde peer met citroenyoghurt
Ingrediënten
Aantal personen
4 Conference peren | |
1 citroen | |
0.5 theelepel gemalen kardemom | |
1 eetlepel honing | |
250 gram Griekse yoghurt | |
30 gram pistachenoten | |
8 almond thins amandelkoekjes |
Dit heb je nodig
meloenbolletjeslepel
barbecue
grillpan