Boen de peer schoon, snijd in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis. Schil de gember en snijd de uien in stukken. Doe de peer, gember, ui, knoflook, sojasaus en basterdsuiker in de hakmolen van de staafmixer en pureer tot een gladde pasta. Schep de marinade in een grote mengkom en breng op smaak met peper.
Snijd de steak, tegen de draad van het vlees in, in schuine plakjes van een ½ cm. Voeg toe aan de marinade, schep goed om en laat het vlees 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.
Verhit ondertussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 4-5 min. tot lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Doe de taugé in een vuurvaste kom en overgiet met kokend water. Laat 1 min. staan, giet af en laat afkoelen in een vergiet. Haal ondertussen de blaadjes sla los, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Knijp het overtollige vocht uit de taugé en meng met de sesamolie, de sesamzaadjes, ⅓ van de bosui, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril het vlees (in delen) 2 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper, eventueel zout en de rest van de bosui.
Serveer de bulgogi-beef, rijst, slablaadjes, taugé en kimchi in aparte schaaltjes.
Bulgogi met kimchi
Bulgogi betekent 'vuurvlees'. Niet omdat het pittig is, maar omdat het op de BBQ gemaakt wordt. In deze versie gebruiken we de grillpan. Opscheppen? Neem een slablaadje en beleg met het vlees, taugé en kimchi.
- serveertipLekker met gochujang erbij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bulgogi met kimchi
Bulgogi betekent 'vuurvlees'. Niet omdat het pittig is, maar omdat het op de BBQ gemaakt wordt. In deze versie gebruiken we de grillpan. Opscheppen? Neem een slablaadje en beleg met het vlees, taugé en kimchi.

hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Boen de peer schoon, snijd in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis. Schil de gember en snijd de uien in stukken. Doe de peer, gember, ui, knoflook, sojasaus en basterdsuiker in de hakmolen van de staafmixer en pureer tot een gladde pasta. Schep de marinade in een grote mengkom en breng op smaak met peper.
Snijd de steak, tegen de draad van het vlees in, in schuine plakjes van een ½ cm. Voeg toe aan de marinade, schep goed om en laat het vlees 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.
Verhit ondertussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 4-5 min. tot lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Doe de taugé in een vuurvaste kom en overgiet met kokend water. Laat 1 min. staan, giet af en laat afkoelen in een vergiet. Haal ondertussen de blaadjes sla los, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Knijp het overtollige vocht uit de taugé en meng met de sesamolie, de sesamzaadjes, ⅓ van de bosui, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril het vlees (in delen) 2 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper, eventueel zout en de rest van de bosui.
Serveer de bulgogi-beef, rijst, slablaadjes, taugé en kimchi in aparte schaaltjes.
serveertip:Lekker met gochujang erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 peer
60 g verse gember
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
2 el sojasaus
1 el donkere basterdsuiker
400 g flat iron steak
½ el witte sesamzaadjes
250 g taugé
½ kropsla
2 bosuitjes
2 el sesamolie
300 g witte rijst
160 g kimchi in pot
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
grillpan