Boen de peer schoon, snijd in de lengte doormidden en verwijder de steel en het klokhuis. Schil de gember en snijd de uien in stukken. Doe de peer, gember, ui, knoflook, sojasaus en basterdsuiker in het hakmolentje van de staafmixer en pureer tot een gladde pasta. Schep de marinade in een grote mengkom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de ribeye, tegen de draad van het vlees in, in dunne plakjes. Voeg toe aan de marinade, schep goed door en laat dit ca. 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik
Haal ondertussen de blaadjes sla los, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Schep de peen julienne om met de sesamolie, ⅓ van de bosui, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de gemarineerde ribeye (in delen) 2 min., keer halverwege.
Beleg een blaadje sla met een plakje ribeye, wat wortelsalade, kimchi en de rest van de bosui. Bestrooi de bulgogi met het sesamzaad en serveer de rijst erbij.
Bulgogi
Het geheim van deze onweerstaanbare bulgogi? Peer in de marinade, daardoor wordt-ie lekker zoet.
- bereidingstipJe kunt de ribeye 1 dag van tevoren marineren. Laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik.
- achtergrondinfoBulgogi betekent ‘vuurvlees’ – niet omdat het pittig is, maar omdat het op de barbecue wordt gemaakt. In de Koreaanse keuken is barbecueën een veelgebruikte methode om vlees te bereiden. Bulgogi bestaat uit dunne plakjes vlees in een marinade van onder meer sesamolie, gember en Koreaanse peer. In dit recept gebruiken we Nederlandse peer en grillen we het vlees in een grillpan. Net zo lekker!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bulgogi
Het geheim van deze onweerstaanbare bulgogi? Peer in de marinade, daardoor wordt-ie lekker zoet.

hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Boen de peer schoon, snijd in de lengte doormidden en verwijder de steel en het klokhuis. Schil de gember en snijd de uien in stukken. Doe de peer, gember, ui, knoflook, sojasaus en basterdsuiker in het hakmolentje van de staafmixer en pureer tot een gladde pasta. Schep de marinade in een grote mengkom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de ribeye, tegen de draad van het vlees in, in dunne plakjes. Voeg toe aan de marinade, schep goed door en laat dit ca. 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik
Haal ondertussen de blaadjes sla los, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Schep de peen julienne om met de sesamolie, ⅓ van de bosui, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de gemarineerde ribeye (in delen) 2 min., keer halverwege.
Beleg een blaadje sla met een plakje ribeye, wat wortelsalade, kimchi en de rest van de bosui. Bestrooi de bulgogi met het sesamzaad en serveer de rijst erbij.
bereidingstip:Je kunt de ribeye 1 dag van tevoren marineren. Laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik.
achtergrondinfo:Bulgogi betekent ‘vuurvlees’ – niet omdat het pittig is, maar omdat het op de barbecue wordt gemaakt. In de Koreaanse keuken is barbecueën een veelgebruikte methode om vlees te bereiden. Bulgogi bestaat uit dunne plakjes vlees in een marinade van onder meer sesamolie, gember en Koreaanse peer. In dit recept gebruiken we Nederlandse peer en grillen we het vlees in een grillpan. Net zo lekker!
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 peer
60 g biologische verse gember
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
2 el sojasaus
1 el bruine basterdsuiker
375 g ribeye
300 g witte rijst
1 kropsla
3 bosuitjes
300 g peen julienne
1 el sesamolie
250 g kimchi in pot
½ el sesamzaad
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
grillpan