Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de witte chocolade. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, witte chocoladerasp, vanillesuiker en het zout.
Smelt de boter. Klop in een andere vorm de eieren los en meng ze met de gesmolten boter. Roer het eiermengsel snel door de droge ingrediënten tot een dik beslag.
Vet de muffinvormpjes in. Schep in ieder muffinvormpje een bodem van het beslag, leg hierop 3 frambozen. Schep hier een grote lepel beslag bovenop tot net onder de rand van de muffinvorm. Bak de cakejes ca. 25 min. in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.
Frambozencakejes met witte chocolade
Ingrediënten
Aantal porties
100 gram witte chocolade | |
225 gram zelfrijzend bakmeel | |
200 gram kristalsuiker | |
8 gram vanillesuiker | |
1 theelepel zout | |
200 gram ongezouten roomboter | |
2 middelgrote eieren | |
150 gram verse frambozen |
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes