- 1
- 2
- 3
Aantal personen
1 kleine rode ui | |
200 ml kokend water | |
1 eetlepel verse bieslook | |
3 eetlepel rodewijnazijn | |
2 eetlepel koud water | |
1 perssinaasappel | |
2 Tasty Tom trostomaten | |
1 takje verse basilicum | |
2 eetlepel milde olijfolie | |
2 snoepkomkommers | |
3 eetlepel kristalsuiker | |
3 eetlepel witte wijnazijn | |
2 Feestfavoriet Zeeuwse platte oesterpakket |
oestermes
Snipper de ui en doe in een kom. Schenk er het kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af. Snijd de bieslook fijn en meng met de ui, rodewijnazijn en het koude water in een kommetje.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil ervan en pers de vrucht uit. Snijd de tomaten in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de blaadjes van het basilicum fijn en meng met 1 tl sinaasappelrasp, 2 el sinaasappelsap, de tomaat en de olie in een kommetje. Breng op smaak met peper.
Snijd de komkommers in blokjes van ½ x ½ cm. Roer in een kom de suiker door de wittewijnazijn tot de suiker is opgelost. Voeg de komkommer toe.
Open de oesters. Leg telkens een oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek. Houd de vlakke kant boven en het scharnier naar je toe. Steek het oestermes in het scharnier en wrik rustig open. Snijd daarna de sluitspier los door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Open de schelp en verwijder eventueel gruis. Snijd de oester aan de onderkant van de schelp los. Leg de oesters op een schaal en serveer met de dips.