Vegetarische Italiaanse recepten

Schelpjes met courgette, munt & amandelen

Ingrediënten

Aantal personen

300 gram schelpjespasta

1 ui

2 tenen knoflook

400 gram artisjokharten in blik

1 eetlepel traditionele olijfolie

300 gram courgette

150 gram oven roasted amandelen

15 gram verse munt

3 eetlepel olijfolie frisse citroen

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de artisjokharten uitlekken. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Schaaf ondertussen de courgette met een kaasschaaf in de lengte in linten.Voeg de courgette en knoflook toe aan de ui en bak op middelhoog vuur 5 min. mee. Schep regelmatig om.

  3. Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten en hak de amandelen grof. Voeg de artisjokharten, peper en eventueel zout toe aan het groentemengsel en verwarm nog 2 min. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.

  4. Meng de pasta, amandelen, de helft van de munt en de citroenolie door het groentemengsel. Garneer met de rest van de munt en serveer.