Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul. Meng de kruidenpasta erdoor en voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Verwarm de curry 8 min. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de rijst in diepe borden en verdeel de gehaktkorma erover. Serveer met de sperziebonen.
Gehaktkorma met boontjes
Op je allersnelst een Indiase maaltijd op tafel: met kruidenpasta en kant-en-klare rijst.
- variatietipVervang voor een vegetarisch gerecht het rundergehakt door 2 schalen fijngehakt (à 175 g).
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gerelateerde recepten
Gehaktkorma met boontjes
Op je allersnelst een Indiase maaltijd op tafel: met kruidenpasta en kant-en-klare rijst.

hoofdgerecht
4 personen
735 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul. Meng de kruidenpasta erdoor en voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Verwarm de curry 8 min. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de rijst in diepe borden en verdeel de gehaktkorma erover. Serveer met de sperziebonen.
variatietip:Vervang voor een vegetarisch gerecht het rundergehakt door 2 schalen fijngehakt (à 175 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g koelverse gebroken sperziebonen
1 ui
300 g rundergehakt
2 el traditionele olijfolie
200 ml kokosmelk
400 g tomatenblokjes
2 el korma currypasta
800 g koelverse basmatirijst