Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in. Schil en snijd de aardperen in stukjes van 1 cm. Kook in 8 min. beetgaar en giet af. Bekleed ondertussen de springvorm met 2/3 van het croissantdeeg.
Doe de ratatouille in een kom. Verkruimel de kaas erboven. Meng de tomatenpuree, eieren en aardpeer erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en bedek met de rest van het croissantdeeg. Bak de taart in ca. 50 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
Doe ondertussen de peterselie, olie en knoflook in het bakje van de staafmixer en pureer tot kruidenolie. Neem de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat 5 min. afkoelen. Besprenkel met de kruidenolie en serveer.
Ratatouilletaart met aardpeer
Hiermee maak je indruk: een vegetarisch hoofdgerecht vol groenten en met frisse geitenkaas.
- bewaartipDe taart is ook lekker op kamertemperatuur. Je kunt hem ’s middags al maken en buiten de koelkast bewaren.
Ratatouilletaart met aardpeer
Hiermee maak je indruk: een vegetarisch hoofdgerecht vol groenten en met frisse geitenkaas.

hoofdgerecht
8 personen
385 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in. Schil en snijd de aardperen in stukjes van 1 cm. Kook in 8 min. beetgaar en giet af. Bekleed ondertussen de springvorm met 2/3 van het croissantdeeg.
Doe de ratatouille in een kom. Verkruimel de kaas erboven. Meng de tomatenpuree, eieren en aardpeer erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en bedek met de rest van het croissantdeeg. Bak de taart in ca. 50 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
Doe ondertussen de peterselie, olie en knoflook in het bakje van de staafmixer en pureer tot kruidenolie. Neem de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat 5 min. afkoelen. Besprenkel met de kruidenolie en serveer.
bewaartip:De taart is ook lekker op kamertemperatuur. Je kunt hem ’s middags al maken en buiten de koelkast bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 el zonnebloemolie
750 g aardperen
1 blik super croissantdeeg
375 g ratatouille à la Provençale in blik
150 g zachte geitenkaas 55+
70 g tomatenpuree
2 middelgrote eieren
20 g verse platte peterselie
2 el zonnebloemolie
½ teen knoflook
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 20 cm)
staafmixer