Ratatouilletaart met aardpeer

Hiermee maak je indruk: een vegetarisch hoofdgerecht vol groenten en met frisse geitenkaas.

385 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 50 min. oventijd / 5 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in. Schil en snijd de aardperen in stukjes van 1 cm. Kook in 8 min. beetgaar en giet af. Bekleed ondertussen de springvorm met 2/3 van het croissantdeeg.

  2. Doe de ratatouille in een kom. Verkruimel de kaas erboven. Meng de tomatenpuree, eieren en aardpeer erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en bedek met de rest van het croissantdeeg. Bak de taart in ca. 50 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

  3. Doe ondertussen de peterselie, olie en knoflook in het bakje van de staafmixer en pureer tot kruidenolie. Neem de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat 5 min. afkoelen. Besprenkel met de kruidenolie en serveer.

  • bewaartipDe taart is ook lekker op kamertemperatuur. Je kunt hem ’s middags al maken en buiten de koelkast bewaren.

Ratatouilletaart met aardpeer

Hiermee maak je indruk: een vegetarisch hoofdgerecht vol groenten en met frisse geitenkaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig