Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.
Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de uisnippers en sambal toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes bakken. Doe de kip erbij en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de spitskool toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de snijbonen toe en roerbak nog 2 min. op hoog vuur.
Meng de rijst, taugé en uitjes erdoor. Breng op smaak met de ketjap.
Rijst met snijbonen en kip
Je maakt dit Aziatische wokgerecht zo pittig als je zelf wilt.
- combinatietipLekker met een gebakken ei, pindasaus en atjar tjampoer.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Gerelateerde recepten
Rijst met snijbonen en kip
Je maakt dit Aziatische wokgerecht zo pittig als je zelf wilt.

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.
Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de uisnippers en sambal toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes bakken. Doe de kip erbij en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de spitskool toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de snijbonen toe en roerbak nog 2 min. op hoog vuur.
Meng de rijst, taugé en uitjes erdoor. Breng op smaak met de ketjap.
combinatietip:Lekker met een gebakken ei, pindasaus en atjar tjampoer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g zilvervliesrijst
200 g kipfilets
100 g magere gerookte spekreepjes
175 g uiensnippers
1 el sambal manis
300 g gesneden spitskool
400 g verse gesneden snijbonen
125 g taugé
50 g gebakken uitjes
5 el ketjap asin