Kneus de knoflooktenen met een mes en pel ze. Snijd de uien in dunne halve ringen. Maak de paprika's schoon en snijd in dunne reepjes. Verhit in een grote hapjespan of koekenpan 1 el olie op hoog vuur en bak de ui en paprika 1 min. Voeg de knoflooktenen toe. Laat de ui, paprika en knoflook in 12 min. op laag vuur gaar worden. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg de laatste 2 min. de olijven en ¾ van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de tilapiafilets op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Keer halverwege. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de puree met de rest van de peterselie en serveer bij de vis en paprika. Verwijder eventueel de knoflook.
Tilapiafilet met paprikastoof
Kids smullen ervan: milde vis met zoete paprika en zachte aardappelpuree
- variatietipExtra fris: serveer de vis met schijfjes citroen en knijp 1/2 citroen uit boven de paprikastoof. Of geef je maaltijd een Mexicaans tintje door de paprikastoof en vis (in stukken) te serveren in tacoschelpen met wat crispy mais.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Tilapiafilet met paprikastoof
Kids smullen ervan: milde vis met zoete paprika en zachte aardappelpuree

hoofdgerecht
4 personen
495 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kneus de knoflooktenen met een mes en pel ze. Snijd de uien in dunne halve ringen. Maak de paprika's schoon en snijd in dunne reepjes. Verhit in een grote hapjespan of koekenpan 1 el olie op hoog vuur en bak de ui en paprika 1 min. Voeg de knoflooktenen toe. Laat de ui, paprika en knoflook in 12 min. op laag vuur gaar worden. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg de laatste 2 min. de olijven en ¾ van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de tilapiafilets op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Keer halverwege. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de puree met de rest van de peterselie en serveer bij de vis en paprika. Verwijder eventueel de knoflook.
variatietip:Extra fris: serveer de vis met schijfjes citroen en knijp 1/2 citroen uit boven de paprikastoof. Of geef je maaltijd een Mexicaans tintje door de paprikastoof en vis (in stukken) te serveren in tacoschelpen met wat crispy mais.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
2 uien
4 zoete puntpaprika's
3 el traditionele olijfolie
20 g verse platte peterselie
2 el zwarte olijven
400 g koelverse tilapiafilets
800 g aardappelpuree met boter