Paprikastoof met geroosterde krieltjes van Hugo Kennis

Paprika heeft in dit gerecht de hoofdrol. Deze warme en zomerse stoof serveer je met geroosterde krieltjes en gebakken eieren.

660 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 25 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien, snijd de knoflook en peterselie fijn. Verwarm de helft van de olie in een grote (hapjes)pan op laag vuur en bak de ui en knoflook 8-10 min. tot het begint te karamelliseren, roer regelmatig. Voeg de paprikapoeder toe. Maak de puntpaprika’s schoon, snijd in reepjes van 1 cm en voeg toe. Laat 10 min. stoven, voeg de tomatenblokjes en de helft van de peterselie toe en stoof nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de grote krieltjes in gelijke stukken. Kook 10 min. in ruim water, giet af en laat even uitdampen. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel ⅓ van de olie erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in ca. 25 min. goudgeel en knapperig.

  3. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.

  4. Serveer de krieltjes met de gestoofde puntpaprika en de gebakken eieren. Bestrooi met de rest van de peterselie.

  • combinatietipLekker met citroenmayonaise.
  • bereidingstipDe stoof kun je 2 dagen van tevoren maken, dan trekken de smaken goed in.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Paprikastoof met geroosterde krieltjes van Hugo Kennis

Paprika heeft in dit gerecht de hoofdrol. Deze warme en zomerse stoof serveer je met geroosterde krieltjes en gebakken eieren.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig