Snipper de uien, snijd de knoflook en peterselie fijn. Verwarm de helft van de olie in een grote (hapjes)pan op laag vuur en bak de ui en knoflook 8-10 min. tot het begint te karamelliseren, roer regelmatig. Voeg de paprikapoeder toe. Maak de puntpaprika’s schoon, snijd in reepjes van 1 cm en voeg toe. Laat 10 min. stoven, voeg de tomatenblokjes en de helft van de peterselie toe en stoof nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de grote krieltjes in gelijke stukken. Kook 10 min. in ruim water, giet af en laat even uitdampen. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel ⅓ van de olie erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in ca. 25 min. goudgeel en knapperig.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.
Serveer de krieltjes met de gestoofde puntpaprika en de gebakken eieren. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Paprikastoof met geroosterde krieltjes van Hugo Kennis
Paprika heeft in dit gerecht de hoofdrol. Deze warme en zomerse stoof serveer je met geroosterde krieltjes en gebakken eieren.
- combinatietipLekker met citroenmayonaise.
- bereidingstipDe stoof kun je 2 dagen van tevoren maken, dan trekken de smaken goed in.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Paprikastoof met geroosterde krieltjes van Hugo Kennis
Paprika heeft in dit gerecht de hoofdrol. Deze warme en zomerse stoof serveer je met geroosterde krieltjes en gebakken eieren.

hoofdgerecht
4 personen
660 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien, snijd de knoflook en peterselie fijn. Verwarm de helft van de olie in een grote (hapjes)pan op laag vuur en bak de ui en knoflook 8-10 min. tot het begint te karamelliseren, roer regelmatig. Voeg de paprikapoeder toe. Maak de puntpaprika’s schoon, snijd in reepjes van 1 cm en voeg toe. Laat 10 min. stoven, voeg de tomatenblokjes en de helft van de peterselie toe en stoof nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de grote krieltjes in gelijke stukken. Kook 10 min. in ruim water, giet af en laat even uitdampen. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel ⅓ van de olie erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in ca. 25 min. goudgeel en knapperig.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.
Serveer de krieltjes met de gestoofde puntpaprika en de gebakken eieren. Bestrooi met de rest van de peterselie.
combinatietip:Lekker met citroenmayonaise.
bereidingstip:De stoof kun je 2 dagen van tevoren maken, dan trekken de smaken goed in.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
20 g verse peterselie
6 el milde olijfolie
3 tl gerookte-paprikapoeder
1 kg zoete puntpaprika
400 g tomatenblokjes in blik
1 kg krieltje vastkokend
8 middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
bakpapier