Salade van gegrilde asperges van Hugo Kennis

335 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de krieltjes schoon en kook ze in 15-20 min. gaar.

  2. Maak ondertussen de asperges schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Smeer in met de olijfolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de asperges 6-8 min. tot gaar en met mooie grillstrepen. Keer halverwege.

  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil ervan en pers de vrucht uit. Pureer ondertussen de bieten, mayonaise, ansjovis, 2 el citroensap (per 4 personen) en de knoflook in de beker van de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

  4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg de azijn toe en zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Haal met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.

  5. Snijd de peterselie grof. Verdeel de gekookte krieltjes en gegrilde asperges over borden. Besprenkel met de bietendressing en leg op elke salade een gepocheerd ei. Bestrooi met de peterselie, het citroenrasp, peper en eventueel zout.

Salade van gegrilde asperges van Hugo Kennis

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig