Boen de krieltjes schoon en kook ze in 15-20 min. gaar.
Maak ondertussen de asperges schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Smeer in met de olijfolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de asperges 6-8 min. tot gaar en met mooie grillstrepen. Keer halverwege.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil ervan en pers de vrucht uit. Pureer ondertussen de bieten, mayonaise, ansjovis, 2 el citroensap (per 4 personen) en de knoflook in de beker van de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg de azijn toe en zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Haal met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.
Snijd de peterselie grof. Verdeel de gekookte krieltjes en gegrilde asperges over borden. Besprenkel met de bietendressing en leg op elke salade een gepocheerd ei. Bestrooi met de peterselie, het citroenrasp, peper en eventueel zout.
Salade van gegrilde asperges van Hugo Kennis
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Salade van gegrilde asperges van Hugo Kennis

voorgerecht
4 personen
335 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon en kook ze in 15-20 min. gaar.
Maak ondertussen de asperges schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Smeer in met de olijfolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de asperges 6-8 min. tot gaar en met mooie grillstrepen. Keer halverwege.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil ervan en pers de vrucht uit. Pureer ondertussen de bieten, mayonaise, ansjovis, 2 el citroensap (per 4 personen) en de knoflook in de beker van de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg de azijn toe en zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Haal met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.
Snijd de peterselie grof. Verdeel de gekookte krieltjes en gegrilde asperges over borden. Besprenkel met de bietendressing en leg op elke salade een gepocheerd ei. Bestrooi met de peterselie, het citroenrasp, peper en eventueel zout.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g krieltjesmix vastkokend
500 g witte asperges
1 el milde olijfolie
1 biologische citroen
100 g gekookte rode bietenblokjes
3 el mayonaise
3 ansjovisfilets in olijfolie
½ teen knoflook
2 el natuurazijn
4 middelgrote scharreleieren
15 g verse peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker