Vegetarische 'nasi goreng' met tofu en een spiegelei
Lekker veel groente: winterpeen, rode paprika en witte kool. Met knapperige tofu.
Aan de slag
Kook de rijst. Verhit de olie en bak de tofu in 3 min. knapperig. Houd apart. Schil de peen en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in dezelfde wok en bak de plakjes peen 2 min. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min. Bak de knoflook kort mee. Voeg de kool toe, schep om en neem de wok van het vuur.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de eieren zoals je ze het liefst eet. Zet de wok weer op het vuur en doe de rijst erbij. Voeg de ketjap toe en schep om. Meng de tofu erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de eieren.
Vegetarische 'nasi goreng' met tofu en een spiegelei
Lekker veel groente: winterpeen, rode paprika en witte kool. Met knapperige tofu.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst. Verhit de olie en bak de tofu in 3 min. knapperig. Houd apart. Schil de peen en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in dezelfde wok en bak de plakjes peen 2 min. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min. Bak de knoflook kort mee. Voeg de kool toe, schep om en neem de wok van het vuur.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de eieren zoals je ze het liefst eet. Zet de wok weer op het vuur en doe de rijst erbij. Voeg de ketjap toe en schep om. Meng de tofu erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de eieren.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
4 el zonnebloemolie
180 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes
150 g winterpeen
1 rode paprika
3 tenen knoflook
300 g gesneden witte kool
4 rondeeleieren
6 el ketjap manis