Vegetarische nasi goreng met komkommerzoetzuur
In plaats van vlees gebruik je tofu in dit gerecht. Net zo lekker!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in een lage schaal en laat afkoelen. Snijd de komkommer in dikke reepjes. Meng de komkommer met de azijn, suiker en zout naar smaak.
Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten 4 min. Voeg de tofu toe en roerbak 1 min. Voeg de boemboe en het water toe en roer goed. Schep de rijst erbij en roerbak de nasi nog 4 min. op hoog vuur. Serveer de nasi goreng met het komkommerzoetzuur.
Vegetarische nasi goreng met komkommerzoetzuur
In plaats van vlees gebruik je tofu in dit gerecht. Net zo lekker!
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in een lage schaal en laat afkoelen. Snijd de komkommer in dikke reepjes. Meng de komkommer met de azijn, suiker en zout naar smaak.
Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten 4 min. Voeg de tofu toe en roerbak 1 min. Voeg de boemboe en het water toe en roer goed. Schep de rijst erbij en roerbak de nasi nog 4 min. op hoog vuur. Serveer de nasi goreng met het komkommerzoetzuur.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
1 komkommer
1 el azijn
1 el kristalsuiker
2 el traditionele olijfolie
400 g Thaise roerbakmix
360 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes
100 g boemboe nasi goreng
3 el water