Roerei met tomaat en basilicum - 12+ maanden (Opperdepop)
Ideaal gerecht als je heel snel iets lekkers op tafel wilt zetten.
Aan de slag
Snijd de tomaat bovenop kruislings in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water. Ontvel de tomaat, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Klop het ei met de basilicum los.
Verhit de olie in een koekenpan. Voeg het eimengsel toe en roer door op laag vuur, tot het begint te stollen. Voeg de tomatenblokjes toe en blijf roeren tot het ei gestold, maar nog wel smeuïg is.
Tomaat ontvellen
Instructievideo - 00:50 min.
Roerei met tomaat en basilicum - 12+ maanden (Opperdepop)
Ideaal gerecht als je heel snel iets lekkers op tafel wilt zetten.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198433_612x450_JPG.jpg)
null porties
135 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaat bovenop kruislings in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water. Ontvel de tomaat, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Klop het ei met de basilicum los.
Verhit de olie in een koekenpan. Voeg het eimengsel toe en roer door op laag vuur, tot het begint te stollen. Voeg de tomatenblokjes toe en blijf roeren tot het ei gestold, maar nog wel smeuïg is.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van persoon)1 tomaat
3 g verse basilicum
1 scharrelei
½ el olijfolie