Nasi goreng met tempeh goreng in een slabakje
100% vega, 100% lactosevrij én 100% genieten!
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik en de plakken in stukjes van 1 x 1 cm. Meng de tempeh met de gember, ketjap en de helft van de chilisaus en laat 25 min. afgedekt marineren.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Rasp de winterpeen grof. Haal de buitenste acht bladeren van de ijsbergsla los, was ze en laat uitlekken. Snijd de rest van de sla in reepjes.
Verhit de olie in een wokpan en bak de tempeh met marinade 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst en peen toe en bak 2 min. mee. Schep de slareepjes erdoor.
Vul de slabladeren met de nasi en garneer met de pinda’s. Serveer met de rest van de chilisaus.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Nasi goreng met tempeh goreng in een slabakje
100% vega, 100% lactosevrij én 100% genieten!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075183_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik en de plakken in stukjes van 1 x 1 cm. Meng de tempeh met de gember, ketjap en de helft van de chilisaus en laat 25 min. afgedekt marineren.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Rasp de winterpeen grof. Haal de buitenste acht bladeren van de ijsbergsla los, was ze en laat uitlekken. Snijd de rest van de sla in reepjes.
Verhit de olie in een wokpan en bak de tempeh met marinade 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst en peen toe en bak 2 min. mee. Schep de slareepjes erdoor.
Vul de slabladeren met de nasi en garneer met de pinda’s. Serveer met de rest van de chilisaus.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)6 cm verse gember
500 g tempeh
6 el ketjap manis
6 el zoete chilisaus
240 g basmatirijst
100 g ongezouten pinda's
300 g winterpeen
1 stuk krop ijsbergsla
3 el arachideolie