Gestoofde zuurkool met gehakt en zoete aardappel

Lekker: een anders-dan-anders puree, met kokosmelk en zoete aardappel.

670 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de zuurkool in een vergiet en laat uitlekken. Doe de zuurkool met het water, de vadouvan, de boter en wat peper in een pan. Laat 15 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur stoven.

  2. Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het gehakt, peper en eventueel zout in 7 min. rul.

  3. Snijd ondertussen de paprika's in ringen en bak 5 min. mee met het gehakt. Roer regelmatig. Snijd de bieslook fijn. Giet de zoete aardappel af en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en stamp met de kokosmelk tot puree.

  4. Meng ⅔ van de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper. Verdeel de puree, zuurkool en het gehakt over de borden en garneer met de rest van de bieslook.

  • bereidingstipJe kunt er ook voor kiezen om de zuurkool af te spoelen. De hoeveelheid zout wordt dan minder, maar tegelijkertijd gaan er ook veel goede voedingsstoffen verloren.
  • algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
  • algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Casillero del Diablo Viognier.

Gerelateerde recepten

Gestoofde zuurkool met gehakt en zoete aardappel

Lekker: een anders-dan-anders puree, met kokosmelk en zoete aardappel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig