Wortel-rodekoolsla met sinaasappel

Een compleet kleurenfeestje op je bord!

215 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Pers de knoflook en maal de pistachenoten in de keukenmachine fijn. Meng de kool, peen, chilipeper en olie met 3 el sinaasappelsap, het sinaasappelrasp, de knoflook en de helft van de pistachenoten.

  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappel en snijd deze in plakken van ½ cm breed. Schep de koolsla op een bord. Verdeel de sinaasappelplakken erover, strooi de rest van de pistachenoten erover en garneer met de granaatappelpitjes.

  • variatietipEten er kinderen mee? Laat de chilipeper dan achterwege of serveer apart voor de liefhebbers.
  • bereidingstipJe kunt deze salade 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 2, maar schep de gemalen pistachenoten pas vlak voor het serveren door de salade. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Wortel-rodekoolsla met sinaasappel

Een compleet kleurenfeestje op je bord!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig