Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Pers de knoflook en maal de pistachenoten in de keukenmachine fijn. Meng de kool, peen, chilipeper en olie met 3 el sinaasappelsap, het sinaasappelrasp, de knoflook en de helft van de pistachenoten.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappel en snijd deze in plakken van ½ cm breed. Schep de koolsla op een bord. Verdeel de sinaasappelplakken erover, strooi de rest van de pistachenoten erover en garneer met de granaatappelpitjes.
Wortel-rodekoolsla met sinaasappel
Een compleet kleurenfeestje op je bord!
- variatietipEten er kinderen mee? Laat de chilipeper dan achterwege of serveer apart voor de liefhebbers.
- bereidingstipJe kunt deze salade 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 2, maar schep de gemalen pistachenoten pas vlak voor het serveren door de salade. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Gerelateerde recepten
Wortel-rodekoolsla met sinaasappel
Een compleet kleurenfeestje op je bord!

bijgerecht
4 personen
215 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Pers de knoflook en maal de pistachenoten in de keukenmachine fijn. Meng de kool, peen, chilipeper en olie met 3 el sinaasappelsap, het sinaasappelrasp, de knoflook en de helft van de pistachenoten.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappel en snijd deze in plakken van ½ cm breed. Schep de koolsla op een bord. Verdeel de sinaasappelplakken erover, strooi de rest van de pistachenoten erover en garneer met de granaatappelpitjes.
variatietip:Eten er kinderen mee? Laat de chilipeper dan achterwege of serveer apart voor de liefhebbers.
bereidingstip:Je kunt deze salade 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 2, maar schep de gemalen pistachenoten pas vlak voor het serveren door de salade. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 medium handsinaasappels
1 teen knoflook
50 g gepelde pistachenoten
300 g gesneden rodekool
150 g peen julienne
½ tl chilipoeder
3 el extra vierge olijfolie
60 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
keukenmachine