Granensalade met wortel, grapefruit en munt

Fruit, groente, granen en kruiden in één salade: een smaakbom!

435 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan.

  2. Schaaf ondertussen de peen met de keukenmachine of een scherp mes in dunne plakjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de wortel met de kerrie 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.

  4. Snijd de munt- en basilicumblaadjes fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de spelt met de peen, het grapefruitsap, de kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Voeg de babyspinazie toe en verdeel over een platte schaal. Garneer met de grapefruitpartjes, amandelen en granaatappelpitjes.

  • bewaartipJe kunt deze salade t/m stap 4 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor het serveren op kamertemperatuur komen.
  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Granensalade met wortel, grapefruit en munt

Fruit, groente, granen en kruiden in één salade: een smaakbom!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig