Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan.
Schaaf ondertussen de peen met de keukenmachine of een scherp mes in dunne plakjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de wortel met de kerrie 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.
Snijd de munt- en basilicumblaadjes fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de spelt met de peen, het grapefruitsap, de kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de babyspinazie toe en verdeel over een platte schaal. Garneer met de grapefruitpartjes, amandelen en granaatappelpitjes.
Granensalade met wortel, grapefruit en munt
Fruit, groente, granen en kruiden in één salade: een smaakbom!
- bewaartipJe kunt deze salade t/m stap 4 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor het serveren op kamertemperatuur komen.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Gerelateerde recepten
Granensalade met wortel, grapefruit en munt
Fruit, groente, granen en kruiden in één salade: een smaakbom!

bijgerecht
4 personen
435 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan.
Schaaf ondertussen de peen met de keukenmachine of een scherp mes in dunne plakjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de wortel met de kerrie 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.
Snijd de munt- en basilicumblaadjes fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de spelt met de peen, het grapefruitsap, de kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de babyspinazie toe en verdeel over een platte schaal. Garneer met de grapefruitpartjes, amandelen en granaatappelpitjes.
bewaartip:Je kunt deze salade t/m stap 4 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor het serveren op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g spelt
600 g winterpeen
4 el extra vierge olijfolie
2 tl kerriepoeder
1 grapefruit
15 g verse munt
15 g verse basilicum
1 bosui
50 g babyspinazie
60 g oven roasted amandelen
60 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
keukenmachine