Erwtenhummus met kruiden en limoen

Met hummus kun je alle kanten op, probeer eens deze frisse variant met erwten en citroen!

160 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de tuinerwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes dragon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Giet de tuinerwten af. Laat de kikkererwten uitlekken.

  2. Doe de erwten, kikkererwten, kruiden, het citroenrasp en - per 4 personen - 2 el van het sap met de olie in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat kokendheet water toe om de hummus nog gladder te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker met in de lengte gesneden stengels bleekselderij en winterpeen of bospeen.
  • bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Erwtenhummus met kruiden en limoen

Met hummus kun je alle kanten op, probeer eens deze frisse variant met erwten en citroen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig