Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel
bewaar
bewaar

Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel

Mantelschelpen zijn lichtzoet en nootachtig van smaak. Dep ze droog voor je ze kort grilt. Dan zijn ze nog mals, maar wel met een krokant laagje.

20 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd in stukken.

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.

Meng 2 el sinaasappelsap met de vissaus en de helft van de zoete chilisaus tot een dressing. Snijd de koriander fijn en de bosui in ringen.

Meng de noedels, sinaasappelpartjes, dressing, koriander en bosui in een kom. Verdeel de waterkers over de bordjes. Verdeel de noedels erover.

Dep de mantelschelpen droog en schep om met de rest van de chilisaus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de mantelschelpen 3 min. Keer halverwege.

Leg op elk bordje 3 mantelschelpen en serveer.

Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel

Instructievideo - 01:56 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel

Mantelschelpen zijn lichtzoet en nootachtig van smaak. Dep ze droog voor je ze kort grilt. Dan zijn ze nog mals, maar wel met een krokant laagje.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig