Langzaam gegaarde lamsrack uit de oven
No stress deze kerst, want je laat de oven al het werk doen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Schil en rasp de gember. Pers de knoflook en meng met de curry madras, peper, olie en wat zout tot een rub. Wrijf de lamsracks ermee in.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en braad de lamsracks rondom in 3 min. op middelhoog vuur aan.
Doe de lamsracks in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees, maar zorg dat je het bot niet raakt. Braad het vlees in het midden van de oven in ca. 30 min. medium rare of tot het 58 °C is. Neem het uit de oven en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten.
Lekker met partjes limoen en grofgehakte koriander.
Langzaam gegaarde lamsrack met specerijenrub
Instructievideo - 01:34 min.
Langzaam gegaarde lamsrack uit de oven
No stress deze kerst, want je laat de oven al het werk doen.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
10 min. bereiden
5 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Schil en rasp de gember. Pers de knoflook en meng met de curry madras, peper, olie en wat zout tot een rub. Wrijf de lamsracks ermee in.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en braad de lamsracks rondom in 3 min. op middelhoog vuur aan.
Doe de lamsracks in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees, maar zorg dat je het bot niet raakt. Braad het vlees in het midden van de oven in ca. 30 min. medium rare of tot het 58 °C is. Neem het uit de oven en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten.
Lekker met partjes limoen en grofgehakte koriander.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 cm verse gember
1 teen knoflook
2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
1 tl versgemalen zwarte peper
2 el arachideolie
2 verse lamsracks
Dit heb je nodig
vleesthermometer
ovenschaal (20 x 30 cm)