Pompoensoep met mangochutney
bewaar
bewaar

Pompoensoep met mangochutney

Pompoen en mango: een gouden combi!

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in stukjes van 2 cm. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gember en curry madras 3 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en schep in elk ervan 1 el zure room en 1 el chutney.

bereidingstipJe kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur voor serveren en verdeel de zure room en mangochutney over de soep.
serveertipLekker met een tosti met kaas. Kijk voor inspirerende tostirecepten op ah.nl/allerhande.
combinatietipLekker met gebakken uitjes en fijngesneden koriander.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoensoep met mangochutney

Pompoen en mango: een gouden combi!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig