Pompoensoep met mangochutney
Pompoen en mango: een gouden combi!
Aan de slag
Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in stukjes van 2 cm. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gember en curry madras 3 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en schep in elk ervan 1 el zure room en 1 el chutney.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Pompoensoep met mangochutney
Pompoen en mango: een gouden combi!
hoofdgerecht
null personen
160 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in stukjes van 2 cm. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gember en curry madras 3 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en schep in elk ervan 1 el zure room en 1 el chutney.
bereidingstip:
serveertip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg verse pompoen
1 ui
2 cm verse gember
1 el arachideolie
1½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
2 groentebouillonblokjes
1½ l kraanwater
4 el zure room
4 el mangochutney
Dit heb je nodig
staafmixer