Rodebiet-pastinaaksoep

Dit is winter op z'n best! Stevige soep met rode biet, pastinaak en zwarte bonen.

485 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de pastinaak en bieten en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot en het anijszaad 3 min. op laag vuur. Voeg de pastinaak, biet en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken op laag vuur.

  2. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Zet terug op het vuur en voeg de bonen toe. Verwarm nog 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.

  3. Verdeel de soep over de kommen. Schep in elke kom 1 el zure room en serveer met de groentechips.

  • combinatietipLekker met verkruimelde feta en petit beurre (brood, AH Liefde & Passie).
  • Ui fruiten

    Instructievideo - 00:31 min.

  • Bietensoep met zure room & groentechips

    Instructievideo - 02:09 min.

Rodebiet-pastinaaksoep

Dit is winter op z'n best! Stevige soep met rode biet, pastinaak en zwarte bonen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig