Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Verdeel over een platte schaal.
Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de tonijn en olijven ook uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de ui in dunne partjes.
Klop de olie, azijn en mosterd met een garde tot een vinaigrette. Meng de linzen, cherrytomaat, ui, veldsla en vinaigrette door de sperziebonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tonijn in stukjes erover en garneer met de olijven.
Maaltijdsalade niçoise
Met zilte tonijn, frisse citroenolijven en veldsla. Hallo zomergevoel!
- bereidingstipWil je ui met een minder scherpe smaak? Schenk dan kokend water over de uien, laat even staan en giet weer af. Hierdoor wordt de smaak zachter.
- algemeenDit is een Allerhande Box-recept.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Gerelateerde recepten
Maaltijdsalade niçoise
Met zilte tonijn, frisse citroenolijven en veldsla. Hallo zomergevoel!

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Verdeel over een platte schaal.
Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de tonijn en olijven ook uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de ui in dunne partjes.
Klop de olie, azijn en mosterd met een garde tot een vinaigrette. Meng de linzen, cherrytomaat, ui, veldsla en vinaigrette door de sperziebonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tonijn in stukjes erover en garneer met de olijven.
bereidingstip:Wil je ui met een minder scherpe smaak? Schenk dan kokend water over de uien, laat even staan en giet weer af. Hierdoor wordt de smaak zachter.
algemeen:Dit is een Allerhande Box-recept.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g koelverse gebroken sperziebonen
620 g bruine linzen in blik
320 g tonijnstukken in olijfolie
200 g groene olijven gevuld met citroen in blik
250 g cherrytomaten
2 rode uien
6 el traditionele olijfolie
2 el wittewijnazijn
2 tl Franse mosterd
85 g veldsla