Maaltijdsalade met groene kidneybonen en vegaspekjes
Een maaltijdsalade maar dan lekker winters! Met krieltjes, sperziebonen, plantaardige spekjes en groene kidneybonen maak je in 20 min. een heerlijke lauwwarme salade voor op een koude dag.
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon. Halveer ze, snijd de grote in kwarten en kook in 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de sperziebonen toe. Giet af.
Verhit ondertussen ¼ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekjes 5 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de knoflook fijn. Meng in een grote kom de mosterd, knoflook, natuurazijn en de rest van de olie tot een dressing. Spoel de kidneybonen af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de cherrytomaten en snijd de sla in grove stukken.
Meng de krieltjes met de sperziebonen, spekjes, kidneybonen, tomaat, olijven, sla en de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maaltijdsalade met groene kidneybonen en vegaspekjes
Een maaltijdsalade maar dan lekker winters! Met krieltjes, sperziebonen, plantaardige spekjes en groene kidneybonen maak je in 20 min. een heerlijke lauwwarme salade voor op een koude dag.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon. Halveer ze, snijd de grote in kwarten en kook in 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de sperziebonen toe. Giet af.
Verhit ondertussen ¼ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekjes 5 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de knoflook fijn. Meng in een grote kom de mosterd, knoflook, natuurazijn en de rest van de olie tot een dressing. Spoel de kidneybonen af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de cherrytomaten en snijd de sla in grove stukken.
Meng de krieltjes met de sperziebonen, spekjes, kidneybonen, tomaat, olijven, sla en de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltje vastkokend
400 g koelverse gebroken sperziebonen
4 el milde olijfolie
140 g plantaardige spekreepjes
1 teen knoflook
3 el milde mosterd
3 el natuurazijn
400 g groene kidneybonen in blik
250 g cherrytomaten
100 g kropsla
100 g zwarte olijvenplakjes