Tomatenrijst met kidneybonen, spinazie en komkommer

De rode tomatenrijst en kidneybonen stralen je namelijk tegemoet. Daar word je toch vrolijk van?

490 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en vadouvan toe en bak 1 min. mee.

  2. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de rijst en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 min. zachtjes koken met een deksel op de pan. Roer af en toe.

  3. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en meng met de natuurazijn en peper. Laat staan tot gebruik.

  4. Ontdooi en verwarm de spinazie ca. 10 min. op middelhoog vuur. Doe de kidneybonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen de laatste 3 min. toe aan de tomatenrijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Schep de spinazie voorzichtig door de rijst en serveer met de komkommer.

Tomatenrijst met kidneybonen, spinazie en komkommer

De rode tomatenrijst en kidneybonen stralen je namelijk tegemoet. Daar word je toch vrolijk van?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig