Tomatenrijst met paprika en sardines
In deze tomatenrijst komen zoet en zoutig bij elkaar dankzij de paprika en sardines en dat zijn nog eens verrassend rijke smaken bij elkaar. Daarnaast voldoet dit recept ook nog eens aan de Schijf van Vijf. Win-win!
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken van 1½ cm.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en paprika toe en bak 3 min. mee.
Voeg de rijst, tomatenblokjes, komijn, chilivlokken en het warme water toe en breng aan de kook. Laat 35-40 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met eventueel zout.
Laat de sardines uitlekken en vang de olie op. Verdeel de sardines in stukken en snijd de peterselie fijn. Verdeel de sardines en peterselie over de rijst en besprenkel met de sardineolie.
Tomatenrijst met paprika en sardines
In deze tomatenrijst komen zoet en zoutig bij elkaar dankzij de paprika en sardines en dat zijn nog eens verrassend rijke smaken bij elkaar. Daarnaast voldoet dit recept ook nog eens aan de Schijf van Vijf. Win-win!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198098_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken van 1½ cm.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en paprika toe en bak 3 min. mee.
Voeg de rijst, tomatenblokjes, komijn, chilivlokken en het warme water toe en breng aan de kook. Laat 35-40 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met eventueel zout.
Laat de sardines uitlekken en vang de olie op. Verdeel de sardines in stukken en snijd de peterselie fijn. Verdeel de sardines en peterselie over de rijst en besprenkel met de sardineolie.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)200 g middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 zak paprikamix
2 el milde olijfolie
1 el tomatenpuree
300 g zilvervliesrijst
800 g tomatenblokjes in blik
2 tl gemalen komijn
¼ tl chilivlokken
600 ml water
240 g sardines in zonnebloemolie
10 g verse peterselie