Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Verhit 2 el olie in een hapjespan of grote pan met dikke bodem. Bak de bleekselderij, knoflook en hutspotgroenten met de paprikapoeder en het venkelzaad 5 min. op hoog vuur.
Meng de linzen en pastasaus erdoor en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Meng ondertussen de waterkers met de rest van de olie. Bewaar van één derde van de linzenschotel voor de volgende dag en serveer de rest samen met de worstjes en waterkers.
Worst-linzenschotel
1 x koken 2 x eten! Vandaag eet je een linzenschotel, morgen tover je de schotel met wat extra ingrediënten om tot een frittata: lekker makkelijk én superlekker!
- algemeenVoor de volgende dag! Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop 4 eieren los en meng door de achtergehouden linzenschotel. Verhit 2 el olie in een koekenpan en voeg het ei-linzenmengsel toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. stollen. Bak ondertussen 2 ambachtelijke baguettes (brood, AH Excellent) ca. 8 min. in de oven. Snijd het brood in sneetjes. Verdeel de frittata in kwarten, serveer met het brood en 1 potje bruschetta topping tomaat (195 g) en garneer met 25 g waterkers (zak 75 g).
- combinatietipLekker met een schep Griekse yoghurt; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Worst-linzenschotel
1 x koken 2 x eten! Vandaag eet je een linzenschotel, morgen tover je de schotel met wat extra ingrediënten om tot een frittata: lekker makkelijk én superlekker!

hoofdgerecht
4 personen
450 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Verhit 2 el olie in een hapjespan of grote pan met dikke bodem. Bak de bleekselderij, knoflook en hutspotgroenten met de paprikapoeder en het venkelzaad 5 min. op hoog vuur.
Meng de linzen en pastasaus erdoor en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Meng ondertussen de waterkers met de rest van de olie. Bewaar van één derde van de linzenschotel voor de volgende dag en serveer de rest samen met de worstjes en waterkers.
algemeen:Voor de volgende dag! Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop 4 eieren los en meng door de achtergehouden linzenschotel. Verhit 2 el olie in een koekenpan en voeg het ei-linzenmengsel toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. stollen. Bak ondertussen 2 ambachtelijke baguettes (brood, AH Excellent) ca. 8 min. in de oven. Snijd het brood in sneetjes. Verdeel de frittata in kwarten, serveer met het brood en 1 potje bruschetta topping tomaat (195 g) en garneer met 25 g waterkers (zak 75 g).
combinatietip:Lekker met een schep Griekse yoghurt; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ struik bleekselderij
4 tenen knoflook
800 g bruine linzen in blik
5 el traditionele olijfolie
1 kg verse gesneden hutspotgroenten
1 el gerookte-paprikapoeder zoet
1 el venkelzaad
390 g pastasaus basis kappertjes en oregano
270 g verse Catalaanse braadworsten
50 g waterkers