Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 5 min. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en voeg halverwege toe. Giet af, maar bewaar het kookvocht.
Doe de groenten in de hoge beker en pureer met de staafmixer fijn. voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken.
Bloemkool-broccolihapje - 6 tot 8 maanden (Opperdepop)
Een geweldige combinatie voor beginners!
- bewaartipGebruik je een hele bloemkool voor dit recept, verdeel dan de rest in roosjes. Kook ze 3 min. en laat ze uitlekken. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg eventueel overgebleven roosjes broccoli toe, besprenkel alle roosjes met olijfolie, rooster ze ongeveer 20 min. in de oven op 175 °C en serveer ze voor de rest van het gezin.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Bloemkool-broccolihapje - 6 tot 8 maanden (Opperdepop)
Een geweldige combinatie voor beginners!

2 porties
20 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 5 min. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en voeg halverwege toe. Giet af, maar bewaar het kookvocht.
Doe de groenten in de hoge beker en pureer met de staafmixer fijn. voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken.
bewaartip:Gebruik je een hele bloemkool voor dit recept, verdeel dan de rest in roosjes. Kook ze 3 min. en laat ze uitlekken. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg eventueel overgebleven roosjes broccoli toe, besprenkel alle roosjes met olijfolie, rooster ze ongeveer 20 min. in de oven op 175 °C en serveer ze voor de rest van het gezin.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 porties)
3 koelverse bloemkoolroosjes
3 koelverse broccoliroosjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker