Venkel-sinaasappelsalade met oregano

De frisse venkel en de pittige radijs zijn een goed duo in deze salade.

175 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de knoflook heel fijn en de helft van de oreganoblaadjes in reepjes. Boen ⅓ van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Klop de knoflook, oregano, het sinaasappelrasp en -sap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappels en snijd het vruchtvlees in plakken van een ½ cm breed. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de radijs in plakjes.

  3. Schep de dressing, sinaasappel, venkel en radijs door elkaar. Verdeel de rest van de oreganoblaadjes erover.

  • bereidingstipJe kunt deze salade t/m stap 2 een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • combinatietipLekker met in ringetjes gesneden rode peper en gerookte makreel (het gerecht is dan niet meer veganistisch). Je kunt deze salade dan ook als voorgerecht serveren.
  • Venkel snijden en bereiden

    Instructievideo - 01:54 min.

Venkel-sinaasappelsalade met oregano

De frisse venkel en de pittige radijs zijn een goed duo in deze salade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig