Salade met venkel en dragonvinaigrette

Deze frisse salade met venkel en dragonvinaigrette komt uit de Franse keuken. Serveer als bijgerecht tijdens de BBQ op een zwoele zomeravond.

105 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Klop de azijn, mosterd, honing, olie, wat peper en eventueel zout goed door elkaar.

  2. Was de sla en droog in een theedoek. Snijd de venkelknol in de lengte in heel dunne plakjes (gebruik eventueel een mandoline). Haal de blaadjes van de babyromaine.

  3. Meng de vinaigrette met de sla in een grote slakom. Schep goed om, zodat alle blaadjes bedekt zijn.

  • bereidingstipDe vinaigrette kun je 3 dagen van tevoren maken. Bewaar ’m goed afgesloten in een flesje.
  • combinatietipLekker met bosui, gebakken spekjes, een gekookt eitje, tomaat en komkommer.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Salade met venkel en dragonvinaigrette

Deze frisse salade met venkel en dragonvinaigrette komt uit de Franse keuken. Serveer als bijgerecht tijdens de BBQ op een zwoele zomeravond.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig