Truffelrisotto met champignons en spinazie
Risotto en truffel zijn voor elkaar gemaakt. In dit recept voege we nog spinazie en een eitje toe. En natuurlijk ook: kaas! Zo heb je een een halfuurtje een lekker maaltje op tafel gezet.
Aan de slag
Breng een pan met het water en de bouillontablet aan de kook. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 1 min. Voeg de knoflook, de helft van de tapenade en paddenstoelenmix toe en bak 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Kook de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze. Schep de spinazie voorzichtig door de risotto tot de blaadjes zijn geslonken. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter en tapenade toe. Bestrooi met de kaasflakes en breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden en leg het ei erop.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Truffelrisotto met champignons en spinazie
Risotto en truffel zijn voor elkaar gemaakt. In dit recept voege we nog spinazie en een eitje toe. En natuurlijk ook: kaas! Zo heb je een een halfuurtje een lekker maaltje op tafel gezet.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met het water en de bouillontablet aan de kook. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 1 min. Voeg de knoflook, de helft van de tapenade en paddenstoelenmix toe en bak 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Kook de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze. Schep de spinazie voorzichtig door de risotto tot de blaadjes zijn geslonken. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter en tapenade toe. Bestrooi met de kaasflakes en breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden en leg het ei erop.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 ml water
1 paddenstoelenbouillontablet
2 sjalotten
1 teen knoflook
50 g ongezouten roomboter
40 g truffel-paddenstoelentapenade
200 g paddenstoelenmix rode paprika, rode ui en bieslook
150 g risottorijst
2 eieren
200 g spinazie
45 g Parmezaanse-kaasflakes