Truffelrisotto met gekaramelliseerde knolselderij en boerenkool

Truffelrisotto met gekarameliseerde knolselderij, Parmezaan en geroosterde boerenkool: een echte smaaksensatie.

575 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 30 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en peper en rooster ca. 30 min. in de oven. Verdeel na 10 min. de boerenkool over de andere bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olie, peper en eventueel zout en rooster de laatste 20 min. onder de knolselderij mee in de oven. Schep alles halverwege om. Kook het water met het bouillonblokje, houd warm op laag vuur.

  2. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

  3. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een soeplepel hete bouillon toe aan de rijst en roer tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Rasp de kaas.

  4. Haal de risotto van het vuur en roer de knolselderij, boter en geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en verdeel daar de geroosterde boerenkool over- en omheen. Bestrooi de boerenkool met glitter dust.

  • wijntipChâteau Coulon Organic wine. Smaak: stevig. Herkomst: Frankrijk. Soepele rode, die mooi meebeweegt met de truffel in de risotto.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Truffelrisotto met gekaramelliseerde knolselderij en boerenkool

Truffelrisotto met gekarameliseerde knolselderij, Parmezaan en geroosterde boerenkool: een echte smaaksensatie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig