Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Maak de peultjes schoon en kook ze 3 min. Giet af, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Verkruimel de feta. Meng de bosui en feta met de olie. Meng het fetamengsel door de warme peultjes en serveer.
Peultjes met feta en bosui
Groen, groener groenst. Een lekker bijgerecht dat lauw en koud lekker is.
- algemeenStap 1 en 2 kun je een halve dag van tevoren bereiden. Bewaar de gekookte peultjes afgedekt in de koelkast. Spoel eventueel voor het serveren onder warm stromend water.
- variatietipOok lauw of koud lekker.
Gerelateerde recepten
Peultjes met feta en bosui
Groen, groener groenst. Een lekker bijgerecht dat lauw en koud lekker is.

bijgerecht
4 personen
130 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Maak de peultjes schoon en kook ze 3 min. Giet af, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Verkruimel de feta. Meng de bosui en feta met de olie. Meng het fetamengsel door de warme peultjes en serveer.
algemeen:Stap 1 en 2 kun je een halve dag van tevoren bereiden. Bewaar de gekookte peultjes afgedekt in de koelkast. Spoel eventueel voor het serveren onder warm stromend water.
variatietip:Ook lauw of koud lekker.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g verse peultjes
2 bosuien
100 g feta
1 el extra vierge olijfolie