Aardappelgratin met tijm

Nog zo'n gouden klassieker: gratin met tijm, gruyère en room. Die kan niemand laten staan!

540 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd of schaaf ze met een kaasschaaf, dunschiller of keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes.

  2. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van 3/5 van de takjes tijm en rasp de kaas. Meng de knoflook en blaadjes tijm door de aardappel, bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas.

  3. Bak de aardappelgratin onder het midden van de oven in ca. 1 uur goudgeel en gaar. Dek na 35 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de gratin niet te donker wordt. Controleer na 50 min. of de gratin gaar is. Dit is het geval als je er gemakkelijk helemaal een mes in kunt steken. Garneer met de rest van de takjes tijm.

  • bewaartipJe kunt de gratin 1 dag van tevoren maken. Bereid de gratin voor totdat hij de oven in moet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Neem de schaal tijdens het voorverwarmen van de oven uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Aardappelgratin met tijm

Nog zo'n gouden klassieker: gratin met tijm, gruyère en room. Die kan niemand laten staan!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig