Indiase kiproerbak met bloemkool en rijst

Een avondje India! Heerlijk met groenten en rijst.

500 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 15 min. gaar. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

  2. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in parten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bloemkoolroosjes in stukken van 3 cm.

  3. Verhit de olie in de wok en fruit de ui, knoflook, gember en kerriepoeder 3 min. op laag vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak 1 min. op hoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 6 min. mee.

  4. Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg samen met het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 8 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de groente erop.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Indiase kiproerbak met bloemkool en rijst

Een avondje India! Heerlijk met groenten en rijst.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig