Snipper de ui. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui ca. 5 min. tot deze glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee. Voeg de blikken tomatenblokjes, de suiker en het water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tomatensaus
Makkelijk, snel, en nog een goede tomatensaus ook.
10 min. bereiden / 20 min. wachten
6 ingrediënten
- serveertipJe kunt de saus gebruiken voor pastasaus, in stoofschotels of in ovenschotels.
- algemeenDit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine.
Tomatensaus
Makkelijk, snel, en nog een goede tomatensaus ook.

1 porties
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui ca. 5 min. tot deze glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee. Voeg de blikken tomatenblokjes, de suiker en het water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
serveertip:Je kunt de saus gebruiken voor pastasaus, in stoofschotels of in ovenschotels.
algemeen:Dit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
2 uien
3 el milde olijfolie
140 g tomatenpuree
250 ml water
1½ kg tomatenblokjes
1 el kristalsuiker