Verhit de boter in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en eventueel zout en bak in 10 min. rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de bospeen in stukken van 2 cm. Halveer de champignons. Laat de zilveruitjes uitlekken. Neem de kip uit de pan. Bak de knoflook, bospeen, champignons en rozemarijn 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de zilveruitjes, bouillon en het bockbier toe en breng aan de kook. Voeg de kippenpoten toe en stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 1 uur gaar.
Neem de kippenpoten uit de pan en kook de stoof zonder deksel op laag vuur 15 min. in. Trek ondertussen het kippenvlees van het bot en voeg toe aan de stoof.
In bockbier gestoofde kippenpoten
De bitterzoete smaak van bockbier is onweerstaanbaar in dit stoofgerecht.
- bewaartipJe kunt de stoof 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot verwarmen in de koelkast.
- combinatietipLekker met geschilde, gekookte krieltjes.
Gerelateerde recepten
In bockbier gestoofde kippenpoten
De bitterzoete smaak van bockbier is onweerstaanbaar in dit stoofgerecht.

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
15 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
Aan de slag
Verhit de boter in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en eventueel zout en bak in 10 min. rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de bospeen in stukken van 2 cm. Halveer de champignons. Laat de zilveruitjes uitlekken. Neem de kip uit de pan. Bak de knoflook, bospeen, champignons en rozemarijn 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de zilveruitjes, bouillon en het bockbier toe en breng aan de kook. Voeg de kippenpoten toe en stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 1 uur gaar.
Neem de kippenpoten uit de pan en kook de stoof zonder deksel op laag vuur 15 min. in. Trek ondertussen het kippenvlees van het bot en voeg toe aan de stoof.
bewaartip:Je kunt de stoof 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot verwarmen in de koelkast.
combinatietip:Lekker met geschilde, gekookte krieltjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
25 g ongezouten roomboter
4 scharrelkippenpoten
2 tenen knoflook
600 g geschilde bospenen
250 g kastanjechampignons
320 g zilveruitjes
1 stuk takje rozemarijn
250 ml kippenbouillon in pot
300 ml bockbier